Herhangi bir aracı Sürücü Kursu Eğitim Aracı olarak tadil ettirebilir, tescil işlemlerini yaptırabilirsiniz. Yolcu veya yük taşıyan araçların sürücü kursu eğitim aracı olarak dönüştürülmesinde bir engel yoktur.
Bize bu numaradan ulaşabilirsiniz...
0532 764 72 05
Sürücü Kursu Eğitim Aracı olarak kullanılacak araçlarda olması gerekn donanımlar Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği Madde 17'de koyu italik olarak işaretlenen c, ç ve d bentlerinde gösterilmiştir.
Direksiyon Eğitimi İçin Bulundurulması Gereken Taşıtlar, MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİ KURSU YÖNETMELİĞİ 7. Kısım 2. Bölüm Madde 66'da; Direksiyon eğitim ve öğretimi için, kurs veya kurucu adına kayıtlı bulunan araçlar ve kurs kontenjanı da dikkate alınarak kursiyer sayısı, öğretime başlama izni için tanzim edilen nihai rapora göre tesbit edilir.
Direksiyon eğitimi için kullanılan araçlar çift frenli, çift debriyajlı, tek direksiyon sistemi ile her türlü donanımı sağlam ve trafiğe hazır durumda bulundurulur. (A1-A2,F,G ve H sınıfı hariç) olarak belirtilmiştir.
Araçlarda bulunması gerekenler, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği Madde 17'de belirtilmiştir.
Direksiyon eğitim araçları
MADDE 17 – (1) Kursta kullanılacak direksiyon eğitimi ve sınav araçlarının kursun kurucusu adına kayıtlı olması, eğitim ve sınavda her an kullanılmaya hazır bulundurulması gerekir.
(2) Kurslarda direksiyon eğitiminde kullanılacak olan araçlara gerekli izin aşağıda belirtilen esaslara göre valiliklerce verilir:
a) Kurs müdürlükleri direksiyon eğitim ve sınav aracıyla ilgili olarak aracın plaka, şasi ve motor numaraları ile birlikte “M”, “A1”, “A2”, “A”, “B1” ve “F” sertifika sınıfı hariç çift fren, çift debriyaj sistemli, her türlü donanımı sağlam ve trafiğe hazır durumda olduğunu; araçların, kursun kurucusu adına kayıtlı olduğunu belirten Motorlu Araç Trafik Belgesi ve Araç Tescil Belgesi ile millî eğitim müdürlüklerine müracaat edilir.
b) Direksiyon eğitim ve sınav araçlarının “M”, “A1”, “A2”, “A”, “B1” ve “F” sertifika sınıfı dışında çift fren ve çift debriyaj sistemli olduğunun Motorlu Araç Tescil Belgesine ve bilgisayar kayıtlarına “sürücü kursu aracı” olarak işlenmiş olması gerekir. Yapılan inceleme sonucunda bilgi ve belgeler arasında uygunluğun bulunması hâlinde eğitim öğretim etkinliğinde kullanılacak araca Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Direksiyon Eğitim Aracı İzin Formuna (EK-8) göre kullanım izni verilerek Özel MTSK Modülüne kaydı yapılır. Direksiyon eğitim ve sınav aracı, eğitim ve sınav dışında ticari amaçla kullanılamaz. Ancak, Karayolları Trafik Kanununun 42 nci maddesine göre kendi kurumları bünyesinde motorlu taşıt sürücü kursu açılması konusunda yetkilendirilen Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından açılan sürücü kurslarında, eğitimin yapılacağı ildeki özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarına ait eğitim personeli ile direksiyon eğitim ve sınav araçları kursta bu araçlarla eğitim yapılmadığı sürelerde kursun bağlı bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüğünden izin alınarak kullanılabilir.
c) “M”, “A1”, “A2”, “A”, “B1” ve “F” sertifika sınıfı dışındaki eğitim ve sınav araçlarında; usta öğreticinin eğitim esnasında, direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonu başkanının ise sınav sırasında akan trafiği kontrol etmesi ve kursiyerin akan trafiği kontrol edip etmediğini tespit etmek amacı ile sağ, sol ve iç aynaların üzerine/yanına yedek ayna konulur. Direksiyon eğitim ve sınav aracının sağ ve sol yanlarına ve uygun olan araçların arkasına sabit şekilde (en az 400 punto) ait olduğu kursun adı ve telefonu ile varsa logosu yazılır. Bunun dışında başka bir yazı yazılmaz.
ç) Direksiyon eğitim ve sınav aracının üst kısmına, mavi zemin üstüne beyaz yazı ile ön ve arkasında eğitim esnasında sadece “Sürücü Adayı Eğitim Aracı” sınav esnasında ise sadece “Sürücü Adayı Sınav Aracı” ifadesi bulunan ve görülebilir net alanının yüksekliği 15 cm, eni 60 cm ebadında fosforlu veya ışıklı levha konulur.
d) Direksiyon eğitim ve sınav aracı olarak kullanılacak bütün araçların, yetkili kuruluşlarca muayenesinin yapılmış ve trafiğe çıkması uygun görülmüş olması ve mevsim şartlarına uygun donanıma sahip olması gerekir. Bu araçlardan “M”, “A1”, “A2”, “A”, “B1”, “B” ve “BE” sertifika sınıfı direksiyon eğitim ve sınav aracı olarak kullanılacaklar 12 yaşından, “C1”, “C1E”, “C”, “CE”, “D1”, “D”, “D1E”, “DE” ve “F” sertifika sınıfı direksiyon eğitim ve sınav aracı ile bu araçlara takılacak römork veya yarı römorklar 22 yaşından büyük olamaz. Direksiyon eğitim ve sınav aracının yaşı, fabrikada imal edildiği tarihte bir yaşında kabul edilerek hesaplanır.
e) Sınavda kullanılmak üzere Sınav Yürütme Komisyonuna bildirilen aracın sınav günü arıza yapması veya millî eğitim müdürlüğünce geçerli sayılabilecek bir nedenle sınavda kullanılamaması hâlinde şartları haiz o ilçede veya il sınav sorumlusunun uygun gördüğü başka ilçede kursa ait başka bir araçla; kursun başka aracı bulunmaması hâlinde bir başka kursa ait araçla o günkü sınav yapılabilir. Ancak arızalanan aracın yerine yeni aracın kullanılabilmesi için o gün ve saatte üzerinde tanımlı eğitim veya sınav olmaması şartı aranır. Sınava başlamadan veya sınav anında aracın arıza yapması hâlinde kursiyerin sınav hakkı saklı kalır. Bu kursiyerlerin bir sonraki sınav ücreti kurs tarafından karşılanır.
(3) Direksiyon eğitim ve sınav araçlarında;
a) Direksiyon eğitim ve sınav aracının kursa ait olduğuna ilişkin ruhsatnamenin aslı,
b) Usta öğreticinin çalışma izninin bir örneği,
c) O araçla eğitim görecek kursiyerlerin isim ve çalışma saatlerini gösterir liste,
ç) Direksiyon eğitim ve sınav aracının kullanım izin onayının (Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Direksiyon Eğitim Aracı İzin Formu (EK-8)) bir örneği,
d) Direksiyon eğitim dersinin yapıldığı tarih, saat ve konularını belirten ayrıca ders sonunda öğretici ile kursiyer tarafından ad ve soyadı yazılarak imzalanacak olan “Direksiyon Eğitim Takip Formu”,
e) Karayollarındaki akan trafik içinde yapılacak eğitim ve sınav için ayrıca kurs müdürlüğünce düzenlenmiş olan “K” sınıfı sürücü aday belgesi (Ek-5),
bulunur.
(4) Kurslarda uygulanan sertifika sınıfı programına göre;
a) “B” sertifika sınıfı için en az dört direksiyon eğitim ve sınav aracı (en az bir tanesi manuel şanzımanlı olmak üzere, manuel veya otomatik şanzımanlı),
b) “M”, “A1”, “A2”, “A” ve “B1” sertifika sınıfları için en az birer direksiyon eğitim ve sınav aracı (en az bir tanesi manuel şanzımanlı olmak üzere manuel veya otomatik şanzımanlı),
c) “F”, “C”, “C1”, “CE”, “D1” ve “D” sertifika sınıfları için en az birer direksiyon eğitim ve sınav aracı, bulunması zorunludur.
Sürücü Kursu Aracınızın üzerinde bulundurması gereken donanımların tadilatı yapıldıktan sonra, bu tadilatın projelendirilerek TSE AİTM Yetkili Teknik Sorumlusu tarafından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yetkilendirilmiş kuruluş olan Türk Standardları Enstitüsü'ne projesinin sunulması ve AİTM Münferit Tadilat Araç Uygunluk Belgesi'nin alınması gerekir.
Bu işlemleri hızlıca yaptırabilmek için vakit kaybetmeden deneyimli ekibimize ulaşabilirsiniz.
0532 764 72 05
Adana, Adıyaman, Afyon, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Isparta, İçel (Mersin), İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, İzmit, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, K.maraş, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce, Yıldırım, Nilüfer, Antakya, Haliliye, İzmit, Kayapınar, Tepebaşı, Konak, Karşıyaka, Pamukkale, Meram, Tarsus, İlkadım, Karatay, Ortahisar, Alanya, İpekyolu, Bayraklı, Yeşilyurt, Merkezefendi, Toroslar, Battalgazi, Efeler, Adapazarı, İnegöl, Akdeniz, Çorlu, Siverek, Kızıltepe, İskenderun, Manavgat, Dulkadiroğlu, Atakum, Darıca, Altınordu, Süleymanpaşa, Viranşehir, Karaköprü - Araç Proje.
Aracınızın ruhsatı ve tadilat işlemlerine ait fatura sürücü kursu proje işlemleri için yeterlidir.
Bize ulaşmanız halinde aynı gün içerisinde sürücü kursu projenizi ve belgenizi size ulaştırıyoruz.
Daha detaylı bilgi almak için 7/24 hizmet anlayışımızdan faydalanabilirsiniz.
Koltuk sökme projesi uygun fiyat teklifi almak için bizi arayın
0532 764 72 05
Files coming soon.
Telif Hakkı © 2019 Jetproje Mühendislik ve Danışmanlık Hizmetleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Araç Tadilat Uygunluk Belgesi, Karayolu Uygunluk Belgesi ve Montaj Uygunluk Raporu İçin Doğru Adrestesiniz.
Ülkece zor zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde bütçenize uygun çözümler için iletişim kutusunu kapatıp sitemizi gezebilir veya BİZE ULAŞIN sekmesinden telefonla bilgi alabilirsiniz.
Sağlıklı günler dileriz.
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz.